Grijze hoekbank

Een grijze hoekbank is hot! Samen met de leren hoekbanken behoren grijze hoekbanken tot de meest populaire bankstellen van ons land. En dat is zeker niet zonder reden.

Grijs is namelijk een kleur die je kunt combineren met véél verschillende tinten in je woonkamer. Het is de ideale basis kleur in huis en de mogelijkheden met andere kleuren zijn eindeloos.

In elk gewenst model, formaat of bekleding is er wel een prachtige grijze hoekbank te vinden voor jou. Of je nou op zoek bent naar een grote grijze hoekbank van leer of naar een kleinere van stof. Wij hebben ze in alle soorten en maten!

Wat zijn de voordelen van grijze hoekbanken?

Grijze hoekbanken hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere hoekbankstellen

1. Enorm veel mogelijkheden

Voor mensen die ervan houden om na enige tijd wat variatie in de woonkamer aan te brengen, is een grijze hoekbank een absolute must have. Doordat grijs een basis kleur is, kun je het met allerlei andere kleuren combineren. Ben je toe aan frisse blauwe tinten in je woonkamer maar je wil geen ander bankstel kopen? Geen probleem! Vervang de kussens, plaids en andere accessoires zoals bijvoorbeeld een vaas of kleed om een hele nieuwe woonkamer te creëren.

2. Samen genieten en ontspannen

Op een grijze hoekbank kun je heerlijk ontspannen. Er is voor iedereen meer dan genoeg ruimte om comfortabel op de bank te zitten of te liggen. Dit betekent samen optimaal genieten van een goede serie op Netflix of wegduiken in een spannend boek.  

3. Veel verschillende soorten grijze hoekbanken

Grijze hoekbanken zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Kies bijvoorbeeld voor een grijze hoekbank met slaapfunctie, een kleine hoekbbank of een grijze hoekbank met lederen bekleding. Elk formaat of soort materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Kies voor een bank die jouw interieur compleet maakt en je thuis laat voelen.

4. Geen extra zitmeubels nodig

Met een hoekbank ben je verzekerd van genoeg zitplaatsen. Zelfs als er onverwachts visite langskomt voor een lekkere kop koffie kun jij je ze een comfortabele zitplaats geven. Hierdoor heb je geen extra zitmeubels nodig zoals bijvoorbeeld een stoel of fauteuil.  

Grijze hoekbank kopen?

Zie meer dan 500 verschillende grijze hoekbanken.

Welke verschilende soorten grijze hoekbanken zijn er?

Het assortiment grijze hoekbanken is gigantisch. Je hebt ze namelijk in allerlei verschillende soorten en maten en dat maakt de keuze er niet makkelijker op. Wij gaan je een handje helpen om de juiste keuze te maken!

Grijze hoekbank stof

De meeste mensen kiezen voor een grijze hoekbank die bekleed is met stof. Dat heeft een aantal redenen:

1. Een stoffen hoekbank biedt meer comfort als een leren hoekbank. Stof voelt namelijk een stuk zachter aan dan leer.

2. Stof is warmer dan een leren hoekbank (zeker in het begin van de zit).

3. Ten opzichte van leren hoekbanken zijn stoffen hoekbanken een stuk goedkoper.

4. Een hoekbank van stof heeft minder onderhoud nodig. Een leren bank moet bijvoorbeeld minstens 3 keer per jaar worden ingesmeerd met vet om scheuren in het bankstel te voorkomen. 

Stoffen grijze hoekbank onderhouden

Een bankstel is een meubelstuk die intensief in de huiskamer wordt gebruikt. Natuurlijk wil je dat jouw bank er blijvend mooi en schoon uit blijft zien. Goed onderhoud van de bank is daarom enorm belangrijk. Hieronder volgen enkele tips waarmee jij je bank netjes houdt.

Tips:

  • Zorg ervoor dat je hoekbank niet te veel in het zonlicht of bij een warmtebron staat. Wanneer dit wel gebeurd zal de bank snel verkleuren.
  • Stofzuig de bank niet vaker dan 1 tot 2 keer per maand. Het bankstel vaak stofzuigen kan ook resulteren in verkleuring van de stof.
  • Gebruik alleen warm water om vlekken uit de bank te verwijderen. Zeep kan er namelijk voor zorgen dat ander vuil makkelijk in de stof kan gaan trekken.
  • Wacht niet te lang met het verwijderen van de vlekken als er is geknoeid. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker de vlek uit het bankstel te halen is.
  • Maak bij het schoonmaken van de vlekken de alle stof nat. Hierdoor voorkom je dat er kleurverschillen onstaan. 
Grijze hoekbank

Grijze leren hoekbank

Een leren grijze hoekbank is erg populair. Dit heeft met de volgende punten te maken:

De meeste mensen kiezen voor een grijze hoekbank die bekleed is met stof. Dat heeft een aantal redenen:

1. Doordat leer een natuurproduct is, heb je veel jaren plezier van het bankstel. De bank is niet kapot te krijgen. 

2. Een grijze leren hoekbank is makkelijker schoon te maken dan een stoffen bank.

3. Leren hoekbanken hebben een elegante en rustieke uitstraling en zijn erg comfortabel.

4. Leer is erg geschikt voor mensen met astma of huisstofmijtallergie. Op een stoffen bankstel zullen stofdeeltjes eerder blijven plakken.

Leren grijze hoekbank onderhouden

Een bankstel is een meubelstuk die intensief in de huiskamer wordt gebruikt. Natuurlijk wil je dat jouw bank er Hieronder volgen enkele tips om een leren hoekbank blijvend schoon en mooi te houden.

Tips:

  • Maak vlekken op het lederen bankstel eenvoudig schoon door met een vochtige doek en een beetje zeep stevig te boenen.
  • Gebruik geen schoonmaakmiddel op basis van alcohol. Door de alcohol droogt het leer van de bank uit.
  • Probeer ongeveer 3 keer per jaar de leren grijze hoekbank in te vetten zodat er geen scheuren in de bank kunnen ontstaan.
  • Wanneer je hoekbank de hele dag in de zon staat zal het leer snel uitdrogen. Hierdoor kunnen er snel barsten en scheuren ontstaan en dat wil je natuurlijk niet. Zorg er daarom voor dat het bankstel niet in de zon staat.

Wat kost een grijze hoekbank?

De prijzen van hoekbanken lopen soms erg uiteen. Dit heeft te maken met een aantal factoren. Het materiaal van de bekleding is de grootste factor die de prijs beïnvloedt. Zo is een leren hoekbank een stuk duurder dan een hoekbank van kunstleer of van stof.

Daarnaast wordt de prijs sterk bepaald door het design van de bank, het vulmateriaal, de vering en het formaat. De gemiddelde prijs van een grijze hoekbank ligt tussen de 600 en €800.

Waar kun je een grijze hoekbank kopen?

De meeste grijze hoekbanken zijn te vinden bij OTTO, wehkamp of LeenBakker. Deze winkels hebben een uitgebreid assortiment. Bij OTTO zijn zelfs meer dan 450 grijze hoekbanken te vinden! Daar moet zeker wel een grijze hoekbank tussen zitten die past bij jouw woonkamer.

Bij wehkamp hebben ze ongeveer 90 grijze hoekbanken en bij LeenBakker ongeveer 75. Succes met de zoektocht naar een nieuwe hoekbank!

Met welke kleuren kun je een grijze hoekbank combineren?

Met een grijze hoekbank is elke stijl mogelijk om te creëren. Het combineren van kleuren is een kwestie van smaak. Iedereen heeft hier namelijk zijn of haar eigen ideeën over. Luister vooral goed naar je gevoel en kies voor een kleurencombinatie die bij je past.

Woonkamer inspiratie

Wanneer je houdt van een rustige huiskamer is een kleurencombinatie van grijs en wit perfect. Wij raden het aan om gebruikt te maken van veel witte accessoires. Bijvoorbeeld een wit gekleurd kleed, een vaas of  een bloempot.

Grijs combineren met hout is ook een echte aanrader. Dit geeft de huiskamer een landelijke stijl en zorgt voor een warme sfeer. Perfect voor de donkere dagen in het najaar!

Het is ook erg leuk om een grijze hoekbank te combineren met felle kleuren zoals paars, groen of blauw. Hierdoor geef je een knal effect aan je woonkamer. Deze frisse kleuren zijn extra mooi in het voorjaar als je meer kleur in huis wil.

Check snel de onderstaande video voor meer inspiratie.