Kleine hoekbank

Hoekbanken zijn er in allerlei verschillende maten. Zo zijn er grote hoekbanken voor ruime woonkamers en zijn er kleine hoekbanken voor compacte ruimtes. Het assortiment is gigantisch. Zo kun je kiezen voor een kleine hoekbank met een bepaalde kleur, een specifiek soort materiaal of voor speciale modellen.

We spreken van een kleinere hoekbank als hij een breedte heeft tussen de 180 en 240 centimeter. Je kunt met maximaal drie personen op een kleine hoekbank zitten.  Wil je met meer dan drie personen op de bank zitten? Dan raden we een grotere hoekbank aan. Anders wordt het proppen!

De allerkleinste hoekbanken

Kleinere hoekbanken dan de onderstaande hoekbanken zal je niet snel vinden. Deze hoekbanken zijn perfect voor de allerkleinste ruimtes. Bijvoorbeeld voor in een slaapkamer, een ouderenwoning of een studentenkamer.  

Nog meer kleine hoekbanken!

Hieronder worden drie kleine hoekbanken getoond die iets groter zijn als de eerder getoonde hoekbanken. De bankstellen zijn erg geschikt voor woonkamers en slaapkamers. Welke voldoet aan jouw wensen?

Verschillende soorten kleine hoekbanken

Voor iedereen is er wel een kleine hoekbank te vinden die perfect past binnen jouw interieur. Kleine hoekbanken zijn er namelijk in allerlei verschillende kleuren, materialen en vormen. Kies bijvoorbeeld voor een kleine hoekbank gemaakt van leer of van stof.

Kleine leren hoekbanken

Leren hoekbanken zijn meestal beschikbaar in een beperkt aantal kleuren: zwart, bruin, creme en grijs. Houdt daarnaast ook rekening met de hogere prijzen van leren hoekbanken. Een leren hoekbank is namelijk door het gebruikte materiaal een stukje duurder dan een bankstel gemaakt van stof of imitatieleer.

Kleine stoffen hoekbank

Stoffen hoekbanken zijn in allerlei verschillende kleuren beschikbaar op de markt. Van pimpelpaars tot hemelsblauw. De meest voorkomende kleuren kleine hoekbanken zijn: zwart, bruin, creme, grijs, blauw en rood. Een stoffen kleine hoekbank is goedkoper dan een hoekbank gemaakt van leer.

De voor- en nadelen van kleine hoekbanken

Kleine hoekbanken hebben voor- en nadelen. Hieronder worden ze kort en bondig toegelicht, zodat jij een goed keuze kan maken.

Voordelen kleine hoekbank

Dankzij het formaat uitstekend geschikt voor kleine en compacte ruimtes. (studenten kamers, ouderenwoningen of slaapkamers).
 Vaak veel goedkoper dan een grote hoekbank
 Mogelijkheid om extra meubels in de kamer te plaatsen.
✔ Een kleine hoekbank is makkelijker te verplaatsen dan een grote hoekbank.
 Het is erg comfortabel en daarbij extra gezellig/knus.

Nadelen kleine hoekbank

✖ Beperkt aantal plaatsen op het bankstel. (Max 3 personen)
✖ Assortiment kleine hoekbanken is beperkt.
✖ Extra zitmeubels nodig voor als de visite langskomt.

Kleine hoekbank kopen?

Meer dan 500 verschillende hoekbanken.

Kleine hoekbank kopen? (Extra tips!)

Als je een kleine hoekbank wil kopen moet je rekening houden met een aantal dingen. Wij geven je aantal tips waarvan je gebruik kunt maken:

1. Een kleine hoekbank is natuurlijk niet zo groot maar neemt wel ruimte in beslag. De lengte, breedte en hoogte van de bank staat altijd aangeven bij de productomschrijving. Meet voordat je de hoekbank besteld eerst goed uit of de bank thuis zou kunnen passen. Hiermee voorkom je eventuele teleurstellingen in de toekomst.

2. Houd bij zoeken naar een hoekbank rekening met de stijl van de kamer. Als je een hele rustiek ingerichte kamer hebt past een moderne hoekbank hier bijvoorbeeld minder goed bij. Wij raden het aan om een hoekbank te kiezen met een neutrale kleur. Een beige of witte hoekbank zou een goede keuze kunnen zijn.

Waar kun je een kleine hoekbank kopen?

Als je een kleine hoekbank wilt kopen, raden wij de volgende drie winkels aan.

OTTO

Bij webwinkel OTTO hebben ze ongeveer 60 kleine hoekbanken in het assortiment. Grote kans dus dat jij een geschikte kleine hoekbank gaat vinden tussen de collectie van OTTO.

wehkamp

wehkamp heeft ook een aantal kleine hoekbanken in het assortiment. Deze hoekbanken zijn vaak erg voordelig.

LeenBakker

Leen Bakker heeft ongeveer 200 verschillende hoekbanken in het assortiment. In dit assortiment zitten ook kleine hoekbanken.

kleine hoekbank

Hoe onderhoudt je een kleine hoekbank?

Hoe je een kleine hoekbank moet onderhouden hangt helemaal af van het materiaal waarvan de bank gemaakt. Per materiaal zullen we een aantal tips geven waardoor je hoekbank er netjes uit blijft zien.

Onderhoud van een stoffen hoekbank

  • Voorkom plooivorming en verzakking door niet altijd op dezelfde plek te gaan zitten.
  • Zorg ervoor dat het bankstel niet direct in het zonlicht staat. Dit zorgt namelijk voor verkleuring van de bank.
  • Vlek op de bank? Geen probleem! Gebruik zeep of shampoo om vlek uit de bank te verwijderen. Even goed boenen en vervolgens schoon maken met een droge doek.

Onderhoud van een leren hoekbank

  • Zorg ervoor dat een leren hoekbank niet teveel in de zon staat. Dit voorkomt uitdroging van het leer.
  • Maak de bank nooit schoon met schoonmaakmiddel op basis van alcohol. Alcohol zorgt er namelijk ook voor dat het leer uitdroogt. Dit veroorzaakt scheuren en barsten in het leren bankstel.
  • Gebruik een microvezeldoekje om vlekken en kruimels weg te halen. Dit voorkomt beschadigingen in het leer.